20 Mayıs 2018 Pazar

Modi Logos


- Kısıt yaratmayı doğurur.
- Dile gelince insan oyun da kurulmuş oldu.İki insanın anlaşamaması oyun kurallarını kabuldeki dirençte.
- Belki de birinin bizi anladığını düşündüğümüzde aldığımız keyif, iyi bir çapraz koşu yaptığında önüne bırakılan ara pasın, tam koşu yoluna düşmesindeki keyif gibi. Gol olmasına lüzum yok, koşu yapıldı, pas geldi.
- Her konuşmaya başlayış yeni bir oyunu yaratmak gibi, bu yüzden insan her zaman oyun oynamaya elverişli. En bildiğimiz kısıt (pozitif anlamda) söz. (Kelimeler düşünceleri yarı yarıya katleder H. Cibran)
- Sanattaki bu ne şimdi la? sorusu, soyutlamadaki - oyundaki (katman veya yaratılan dünyanın koşulları) kuralların, okunaklı olmaması ile ilgili sanırım.
- Kimse kurallarını bilmediği bir oyunda var olamaz
- Kuralları üretilenden okuyabilmek için, oyun kurucusuna güvenmeli.Halihazırdaki somut oyun içinde kendi kurallarını dayatmak bambaşka bir oyun yaratacaktır. Yaratılan dünya eğilmeye müsaitse keyifli olabilir ama sonu yok. Hareket edebilmek için kuralların bir yerde netleşmesi gerek.
- Kural üreticisinin dünyasını anlayabilmek için cepleri doldurmak gerekli.
- Oyundaki en keyifli anlar kelimeye ihtiyaç kalmayanı değil mi? Kişiler arası sözsüz durum özdeşliği ve kendiliğinden reaksiyon aynı dünyada varolabilmenin en somut göstergesi.
- Oyunu oynayabilmek ise apayrı bir konu, oyuncu önce nasıl bir dünyada neyin şeklini alacağını anlamalı, gerisi enstrüman kullanmadaki yeteneğine ve ceplerinin dolu olmasına bağlı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder